Геращенко о том, как выгнать кнопкодавов из Рады

38 0

Во вторник, 24 июля, в 15.00 на news.tochka.net состоится веб-конференция с народным депутатом Ириной Геращенко.

Ирина Геращенко вместе с другими оппозиционными депутатами через Конституционный суд хочет добиться отмены ряда законов, принятых в Раде чужими карточками.

"Обжалуем как минимум 34 закона, принятые под шумок закрытия сессии в пустом зале, где 30 человек умудрились нажать 240 кнопок одновременно", - говорит Геращенко.

Геращенко участвовала в акциях против языкового закона под Украинским домом, подготовила запрос в Генпрокуратуру Украины относительно наезда силовиков на издание Lb.ua, хотя и считает неправильной  публикацию смс политиков.

Спросите у Ирины Геращенко, удастся ли побороть в Верховной Раде традицию голосования  чужими карточками?

Узнайте у Ирины Геращенко, что она думает о проверках на Lb.ua и ТВi?

Спросите у депутата, что будет дальше со скандальным законом о языках?

Ирина Геращенко родился в 1971 году в Черкассах. В 1993 году окончила факультет журналистики Киевского национального университета им.Т.Шевченко.

С 2002 года по 2006 года Геращенко работала пресс-секретарем Виктора Ющенко. После этого Геращенко была назначена президентом информационного агентства "УНИАН", а в 2007 году была избрана в Верховную Раду по списку НУНС.

Ответы 15

паранормальный:
17
Доброго дня Ірина Володимирівна! Моє питання ніякого відношення до кнопкодавства не має. Кнопкодавство - це один із соромів України, але він далеко не на 1-му місці. А питання до Вас у мене таке: Як Ви думаєте, коли ПР буде не при владі, а це рано чи пізно обов'язково трапиться (на мою думку це станеться восени), нова влада буде їх судити за антиконституційні дії, або знову почнуть з ними ліберальничати? А те, що всю ПР можна обгрунтовано посадити за корупцію - в цьому я взагалі не сумніваюся.
Ірина Геращенко:
Доброго дня всім читачам порталу tochka.net!

Перше, мій прогноз домінування ПР менш оптимістичний, ніж ваш. Я переконана, що переможе восени опозиція. Але для того, щоб в опозиції було більше, ніж 226, важливо, щоб до спис очної частини додалась велика кількість мажоритарників. Над цим треба попрацювати, аби вийти на формулу «один округ – один кандидат».
В разі перемоги опозиції ми зможемо вернути парламенту головну його роль, зробити його дискусійним майданчиком, законодавчим органом, яким приймаються закони. І якщо вдасться створити більшість в Раді, то вдасться змінити ситуацію в країні, щоб зупинити каток, яким їде зараз по Україні ПР.
Не треба бути аналітиком, щоб усвідомлювати, що ця влада ставиться до бюджету України як до власного гаманця. Всі їх досягнення, про які вони говорять в рекламі, - в їх кишенях. Коли влада так багато говорить про боротьбу з корупцією, то треба починати з себе. Останній ганебний випадок корупції - це підписаний Литвиним документ про зміни до закону про тендерні закупівлі. Тепер жодний українець не дізнається про те, як проходять ці закупівлі. Тепер все засекречено. Я переконана, що наступній ВР почати потрібно з перегляду цих корупційних законів. Звичайно, ідеально, щоб до влади прийшли чесні люди. Але це залежить від виборців.
Я завжди належала до тих політиків, які вважають, що почуття помсти не є найкращим в політиці. Це відчуття відкидає Україну на багато кроків назад. Останні 2,5 роки Україна живе в умовах втрачених шансів і можливостей, бо весь арсенал влади кинутий на помсту своїм попередникам і поповнення власного гаманця. Мені здається, що важливо, щоб нинішня влада пішла у відставку, і щоб прийшли люди, які не будуть ставитися до бюджету як до свого гаманця.
Мені дуже хочеться, щоб ми пам’ятали, що ми християни. А християнство вважає за гріх почуття помсти. Треба думати про завтра. А помста повертає нас до минулого.

Понравился ответ? Поделись:

LM:
11
Ви всі людина інтелегентна, культурна, виховані, розумна. А ваші діалоги з Богословською, Каліснічєнка, Алєніком і іншими Вашими політичними опонентами нагадують, кадри з фільму "Сватання в Гочарівці", де СТЕЦЬКО комфортно усівшись на засохшій вербі, на всі заперечення горлає:"Дарма!Дарма!Дарма". В фільмі на це закохана пара розвертається з висновком: "Ну що з дурнем говорити". А які Ваші методи боротьби з політичними "СТЕЦЬКАМИ"?
Ірина Геращенко:
Я люблю фразу, дуже чудовий афоризм Зінаиди Гіппіус - "Если надо объяснять, то не надо объяснять". З такими людьми краще не вести діалогів, не варто з ними змагатися, хто кого перекричить. Нехай в них пальма першості у скандальності і буде. Коли ми намагаємося щось довести, мова йде про аудиторію, щоб пояснити ті аргументи, якими керується опозиція, яку вона точку зору відстоює. Значить, чогось вдається досягти, коли опоненти так сприймаються українцями. Дякуємо вам за ваш розум!

Понравился ответ? Поделись:

Громадянин:
9
Зараз перед виборами, появилось багато благодійних фондів імені "багатєнького дяді". Вони відкрито "підгодовують" виборців і не вказують своєї політичної приналежності. Чи не здається ВАМ, що ці фонди є смертоносною зброєю для опозиції? Уже зараз треба пояснювати людям хто є хто і за чиї гроші ремонтуються підїзди, проводяться екскурсії і тощо.
Ірина Геращенко:
Я дуже сподіваюся не лише на опозицію і її роз’яснювальну роботу, а і на розум українців. Очевидно, що нав’язується філософія тушок, яких можна дешево купити. Я проти того, щоб українців робили нацією тушок.
Зараз по Києву роздають гречку, форму і так далі, але ті, хто їх роздають, роблять це не зі своїх коштів, вони роблять це з тих грошей, які вони вкрали.
Голос українця безцінний. Не голосуйте за тих, хто не має ідеології.
Я не голосувала за нинішній закон про вибори. Я вважаю, що ми обіцяли відкриті списки. А мажоритарна система створює підґрунтя для того, щоб не завоювати округ, а його купити. Дуже обережно треба ставитися до самовисуванців.

Понравился ответ? Поделись:

Федір:
8
Пані Ірино, скажіть, будь ласка, до якого часу ми будемо терпіти таке знущання над українською мовою? я так розумію, що ні протести, ні голодування не спинять тих українофобів і вже скоро від української мови в країні не залишиться і сліду. які будуть подальші дії опозиції щодо захисту рідної мови?
Ірина Геращенко:
Після цієї ганебної історії прийняття цього закону (якого, ми вважаємо, не було прийнято), мене настільки вразив цей цинізм і безчинство, що я зараз зі своїми помічниками дуже серйозно вивчаю мовні закони інших країн. Бо в багатьох країнах є закон про державну мову, який чітко окреслює ту підтримку державної мову, ті моменти співіснування державної мови і мов національних меншин, щоб в державі ніколи не було мовних конфліктів, але в той же час всі громадяни країни могли вільно розмовляти на своїй рідній мові. В будь-якій країні в Європі мова нац. меншин і її захист гарантується законодавством, в першу чергу мова йде про підтримку мови в культурному контексті. Звичайно, людина в побуті має розмовляти тією мовою, яка є їй рідною і близькою. Якщо ми говоримо про розвиток культури, то ми маємо підтримувати мови національних меншин. Але в будь-якій країні на офіційному рівні люди зобов’язані знати державну мову. Якщо ми зараз говоримо про двомовність в країні, то вивчіть спочатку українську мову. Ви же слугуєте державі Україна, чому ж ви так ненавидите її? Очевидно, що можна приймати будь-які закони, але коли у нас засідання уряду йдуть російською, коли прем’єр держави в інтерв’ю російському телеканалу говорить, що в Україні проживає 200 мільйонів росіян, очевидно записавши туди всіх, хто хоч раз у житті сказав російською мовою одне речення, це говорить про абсолютну зневагу до України. Для них це не країна, не нація, це територія для пограбування.
Кожен з нас повинен підтримувати і захищати українську мову, просто розширюючи присутність української в нашому житті, читаючи більше української літератури.
Я запропонувала таку акцію підтримки української мови: депутати від опозиції 3 дні не ходили до сесійної зали після ганебного голосування за мовний закон, ми стояли біля Українського дому, і я вважаю, що зарплату за ці 3 дні ми маємо перерахувати на бібліотеки, книгарні на поповнення фондів української книги в цих закладах. Я це вже зробила.
Треба, щоб літературна українська мова підтримувалася, щоб в побуті був не суржик, а справжня чиста українська мова. Тоді вона не вмре, хто би її не намагався знищити.

Понравился ответ? Поделись:

Zevs:
7
Доброго дня. скажіть, а виз Ющенком зараз ще спілкуєтесь? якщо так, то не могли б ви йому передати, щоб не топив опозицію на цих виборах так, які він робив на минули з Тимошенко. буду вам дуже вдячний
Ірина Геращенко:
Немає жодного інтерв’ю, де б мені не задавалися питання про мої взаємини з Ющенко. Я почала працювати ще не з президентом, а з лідером опозиції. Я ніколи не пошкодувала, що була причетною до історичних подій, які були важливими. На події 2005 року я дивилася не в рожевих окулярах. Я належала до тієї частини людей, які вважали, що команда втратить, якщо вона буде виносити на публіку свої внутрішні чвари і конфлікти. Так і сталося, чвари потопили владу, стали величезною поразкою для України.
Екс-прес-секретар згідно професійних стандартів і професійної етики має право говорити про свою колишню роботу набагато менше, ніж коли він знаходиться при виконанні обов’язків. Я твердо і сумлінно дотримуюся цього правила. Сподіваюся, що ви з розумінням поставитеся до цього.

Понравился ответ? Поделись:

Микола:
7
Добрий день! Конституційний суд України Іменем України визнав неконституційними положення закону "Про Регламент Верховної Ради України " в частині обрання та звільнення голови Верховної Ради України. І я впевнений майже на всі 100%, що з легким помахом руки п. Чечетова «піаністи» проголосують за звільнення Володимира Литвина з посади спікера та відразу призначать для прикладу Адама Мартинюка на посаду спікера і все буде так би мовити «конституційно». Якими будуть Ваші дії? А Ви у парламенті особисто тільки за себе голосуєте?
Ірина Геращенко:
Мені здається, що парламент сьогодні втратив головне - свою роль незалежного органу влади. Він перетворився на приміщення, в якому збираються невігласи, які смутно усвідомлюють, що таке робота парламентаря, і все це перетворюється на тупе нажимання кнопок.
До цього доклали руку всі депутати. Хтось не сказав правди, хтось став тушкою. Мені шкода, що Володимир Михайлович доклався до того, що парламент так деградував.
Якщо говорити про Конституційний суд, то це просто деградований орган, який давно вже став одним з департаментів, який дізнається про "прийняття" свого рішення в момент його зачитування.
Але я поважаю Литвина, що він зробив такий вчинок, коли сказав, що не буде підписувати цей ганебний закон.

Понравился ответ? Поделись:

Boris:
6
Пані Ірино, чув, що ви тепер з Кличком. Поясніть, будь ласка, чому? ви вважаєте він може бути гідним мером?
Ірина Геращенко:
Так. Я в команді української опозиції, мала різні пропозиції долучитися до різних партій. Але ми з Віталієм достатньо давно знайомі, ми люди одного покоління. Мені імпонує Віталій в тому, що він - людина європейських поглядів. Він хоче, щоб в Україні були побудовані ті стандарти життя, які він бачив в Європі. Він сучасна людина, він знає декілька європейських мов. А постійна самоосвіта - це те, чого не вистачає більшості українських політиків.
Україні не вистачає історії успіху. А Віталій - уособлення успіху. Це нам дуже потрібно. Це важливо для нас.
Я не є членом партії, я позапартійна. Але я поділяю програмні засади цієї партії. Це єдина партія, в якої є пункт про гендерну рівність. Мені здається, що українська політика має неєвропейське обличчя, бо в нас так мало жінок в ній представлено. Віталій Кличко - єдиний лідер, який заявив, що в партійному списку він хоче досягти великої кількості жінок. Це може змінити кардинально українську політику.

Понравился ответ? Поделись:

ірина леонідівна:
6
як ви ввжаєте,ці вибори будуть такими ж брудними у плані виливання тон буруд на голову опонентів і копирсанні у нижній білизні, які і попередні, чи можна сподіватися, на щось краще?
Ірина Геращенко:
Я думаю, що країна повернулася зараз на 10 років назад, коли ми мали брудні вибори, побудовані на чорних технологіях. Зараз ми знаємо, що головні бюджети витрачаються не на рекламу себе, а на обруднення опонентів. Вибори ще офіційно не стартували, але брудні технології включені «на всю катушку». І мені імпонує, що партія «Удар» не співпрацює з такими технологіями. Ми будемо розповідати про себе, а про інших нехай вони самі розказують.
Про партію «Удар» вже багато інформації, яка не відповідає дійсності. В мене є ціла колекція листівок 2002-2004 року, і я думаю, вона поповниться вже дуже скоро.
Велику роль цього року буде грати інтернет. І сьогодні деякі штаби задіюють елемент спілкування у форумах не реальних людей, а найнятих працівників. У мене є інформація від журналістів з антиопозиційними поглядами, яким пропонувався великий бюджет, щоб вони написали книгу проти Віталія Кличка. Вони відмовилися, за що я їм вдячна.
Є факти, що в деяких регіонах знищують бігборди партії «Удар». Я не виключаю, що перед виборами активізується весь бруд. А у Віталія добре ім’я в світі, не заплямована репутація. Тому будуть спроби ударити по його репутації.
Я сподіваюся на здоровий глузд виборців, щоб вони не ловилися на брудні речі. І дуже важливо, щоб журналісти вміли розрізняти бруд від правди.

Понравился ответ? Поделись:

Наталия:
4
Добрый день, расскажите, пожалуйста, чем закончилась та история с депутатом Мельником? Ему хоть выговор какой-то сделали? Спасибо
Ірина Геращенко:
Нічим. Я була шокована історією, коли до мене було примінено фізичну силу. Я звернулася до Генеральної прокуратури, звідки прийшов лист, що такі питання має розглядати Регламентний комітет, який очолюється регіоналами. Вони не ставлять це питання на порядок денний. І я думаю, що цим вчинком вони пишаються, бо останньою інформацію, яку я прочитала, було те, що Мельника висувають кандидатом в депутати на якомусь мажоритарному окрузі на Київщині. Я буду звертатися до жителів цього округу, особливо до жінок, щоб вони не підтримували таких людей, бо їм не місце при владі.
Я не живу помстою. Але поставити крапку – це дозволити надалі подібним персонажам принижувати українських жінок. Я цього не можу дозволити.

Понравился ответ? Поделись:

Женя:
3
Вас не возмущает, что все грубые выпады чиновников-мужчин по отношению к женщинами остаются безнаказанными? Будь то Янукович или Азаро со своим косноязычием, или Могилев и более того хам Мельник – в нормальных странах на карьерах таких чиновников уже бы поставили крест, а у нас пошумели пошумели и все.
Ірина Геращенко:
В каждом таком случае мало людей, в том числе и политиков женщин, говорили публично, что они осуждают такие действия.
Наше общество очень сложно и со стереотипами относится к женщинам в политике. Мужчине многое прощается, ему не задаются вопросы, как он туда попал, кто его друзья, кто его жена. А женщинам предъявляют больше вопросов к ее жизненному пути, к ее образованию и пр. В нашем парламенте всего 8% женщин. Нам надо разрушать стереотипы, что женщина с ребенком нежелательна на работе. И каждый факт пренебрежения мы должны осуждать.
Мне кажется, чем больше женщин будет в политике, тем больше там будет культуры.

Понравился ответ? Поделись:

Leo:
2
З ким з депутатів ви дружите, і взагалі у ВР друзі бувають?
Ірина Геращенко:
Мої головні друзі - не політики, а люди з мого студентського життя. В парламенті не багато друзів, але вони є. Це і Оля Герасим’юк, і Оленка Кондратюк. Я маю приятельські взаємини з багатьма людьми.

Понравился ответ? Поделись:

Серп:
2
День добрый! Вам не надоело врать?
Ірина Геращенко:
Стараюсь не врать.

Понравился ответ? Поделись:

LM:
2
Вчора дивився на ынтерв'ю Ющенка. Я голосував за нього, а тепер люто ненавиджу цю людину. Йому неможливо було пояснити, що голосувати противсіх, це голосувати за Януковича. Так тепер неможливо пояснити, що "гетьманізація" України уже доконаний факт. Як забрати цей "політичний" труп з виборів. Невже немає у нього вірних соратників, які би це йому сказали в очі? Чи просто він працює, як запобіжник від політичних розправ Януковича і вигідний багатьом членам його партії?
Ірина Геращенко:
Коли я працювала в команді Ющенка, я мала можливість доносити свою точку зору. Сьогодні мені болить за багато речей. Але я не можу коментувати ці речі через етику.

Понравился ответ? Поделись:

didro:
2
Шановна Ірино,при народному волевиявленні на виборах у Верховну Раду України,ми виборці,віддавали голоси за певну партію,їх "блок",а тому якщо партія "виганяє" з своїх рядів певних осіб-депутатів,що зрадили інтересам партії,то вони автоматично мають втрачати депутатський мандат,адже за персоналії ми не голосували і тому ніяких "тушок" в природі не може існувати!Чому ви за це не боретесь,аж до Європейського суду?Це наруга над правами виборців.
Ірина Геращенко:
Ми над цим боремося, ми боремося за те, щоб люди, які зрадили виборців, назавжди пішли з політики. Ми маємо говорити про зраду виборців, а не партії. Це має каратися дуже суворо.
Які є механізми? Це величезна відповідальність лідерів партій щодо формування списків, також відповідальність самих виборців.

Понравился ответ? Поделись:

николай:
1
Ирина,я часто слушаю вас по ТВ и пришел к выводу,что вы ненавидите русских и русскоязычное население в Украине.Вы даже не в состоянии это как то скрыть.Вопрос.А вы лично готовы закрыть наши школы,детские сады,газеты,журналы?Ответьте,а что бы вы нам могли разрешить,находясь при власти? И второй вопрос.Не помню случая ,чтобы вы критиковали Ющенко.Он для вас был хороший президент?Как вы относитесь к его "деятельности"ну хотя бы в организации сбора и разворовыванию денег на строительство детской больницы? Готовы его под суд отдать или жаль.все-таки свой!?
Ірина Геращенко:
Мені хочеться, щоб з’явилася дитяча лікарні майбутнього, бо я, як і багато українців, перераховувала на неї частину своєї зарплати. Я, як будь-яка жінка, вважаю найбільшим горем хворобу дитини. Вважаю, що ми можемо змінити ситуацію в українській медицині.
Я сама двуязычный человек, как и многие украинцы. Но я украинка, которая пытается расширить присутствие украинского языка в нашей жизни.
У меня много лет уже есть идея написать экзамен по русскому языку в парламенте. Я думаю, защитники русского языка покажут ужасающее зрелище.
Из уважения к стране, людям, истории и культуры, можно выучить украинский язык.
У нас 70% книг издается на русском языке, ТВ показывает русские фильмы, идут русские новости. Нам надо подумать, как поддержать украинский язык. И я за то, чтобы каждый из нас знал не только украинский и русский, а и английский, французский. Но уважение к стране, которая является для тебя родной, начинается с уважение к ее языку.

Понравился ответ? Поделись:

Комментарии (38)

символов 999
  • Гость 11 лет назад

    с твоего комента віходит что только ПР рвется к коріту а остальіне его отдвигают и та же Геращенко-а кто би уже куда отодвинул єту дуру- чтоби оно убогое не мелькало и не трусило своей вошивой бошкой

    Прокомментировать Мне нравится
  • Гость 11 лет назад

    ГЕРАЩЕНКО- ТЫ ИСТЕРИЧКА И КОНЧИТА ИДИ ЛЕЧИСЬ- А ТО КОГДА ВЫСТУПАЕШЬ ВСЯ ЗАХЛЕБЫВАЕШЬСЯ И ТРУСИШЬСЯ ЧТО СТАРАЯ КЛЯЧА- ТАК ДУПУ ЮЩУ ЛИЗАЛА ЧТО ЖЕНА ОСЕРЧАЛА И КОНЧИТУ С ДВОРУ ПРОГНАЛИ ТАК ОНА ТЕПЕРЬ ТРЯСЕТСЯ В ВОЗЛЕ КЛЫЧКА- УСПОКОЙСЯ А ТО И ОТУДА ВЫГОНЯТ- И ТЫ НЕ ЖУРНАЛИСТ А ПРОПЛАЧЕНАЯ И ПАДКАЯ НА БАЛОСИК ЖУРНА.ЛЮШКА...

    Прокомментировать Мне нравится
  • 4983 11 лет назад

    иногда -думаю-а может и не стоит -ведь так глупо отвечать на такие глупие вопросы? Но все же -здравомыслящий человек-должен задать себе один вопрос-"Я нашел в своем глазе соломинку?

    Прокомментировать Мне нравится
  • Гость 11 лет назад

    хочу пожелать всем писакам прошлым и будущим--Побольше всматриваться в себя!

    Прокомментировать Мне нравится
  • Гость 11 лет назад

    Мало того, что мерзкая, но еще и продажная и внешне отвратительная.

    Прокомментировать Мне нравится
  • Гость 11 лет назад

    Продажная журналистка и тушка-депутат.Захлебывается в рассуждениях о тушках в Раде,а сама в "Удар" переметнулась,а как захлебывалась в защиту Ющенко!Мерзкая особа.

    Прокомментировать Мне нравится
    • Гость 11 лет назад

      Вообще никого не осталось в НУ. Как они в 2004 к власти пришли, если там одни перебежчики? Сколько же туда бабла было ввалено на PR

      Прокомментировать Мне нравится
  • Гость 11 лет назад

    Чтобы победить "кнопкодавство" нужно уменьшить количество мучающихся от безделья депутатов в 10 раз! В США на 313 миллионов населения сенат из 100 депутатов, по 2 от штата, а в нищей Украине 450 депутатов на 45 миллионов, не занадто ли? Вот поэтому и бегает один за десятерых, давит на кнопки! Проще оставить ему одну кнопку, чтобы не бегал! Заседания Рады проходят в полупустых залах, так называемая "оппозиция" откровенно отлынивает от работы, внаглую оставляя пустые кресла! За прогул по украинскому законодательству полагается увольнение, но несмотря на почти годовое безделье, "оппозиционеры" умудрились (почти все) отгулять отпуска и даже получить весьма солидную по украинским понятиям материальную помощь!

    Прокомментировать Мне нравится
    • Гость 11 лет назад

      Думаю, более демократичным, было бы сделать иначе. Зарплату депутату - на уровне средней или чуть больше, никаких неприкосновенностей и никаких привилегий. И пусть работают!

      Прокомментировать Мне нравится
    • Гость 11 лет назад

      И эту кнопку вставить депутату в ж....

      Прокомментировать Мне нравится
  • Гость 11 лет назад

    «Те, кто достаточно умны, чтобы не лезть в политику, наказываются тем, что ими правят люди глупее их самих.» Платон
    А ведь умнее ничего не скажешь! В политику лезут (именно ЛЕЗУТ) туповатые, но хамовитые человечки, использующие своё депутатское звание не во благо народа, а лишь в своё благо!!! Причем это касается всех, без исключения депутатов, к какой бы , так называемой, партии они себя не относили! Послужной список к примеру Лавриновича : "Рух", Наша Украина", Партия Регионов!

    Прокомментировать Мне нравится
  • Гость 11 лет назад

    можливо-я романтик,але ж е краіни в яких влада думае за народ,любить свій народ і свою Вітчизну! Наші ж політики-як інопланетяни!Думають лише за покращення свого особистого життя!Прийшов час схаминутися поки не пізно!Бо всі ми під одним небом ходимо!Люди вже це зрозуміли-пора прийшла це зрозуміти і нашим політикам!

    Прокомментировать Мне нравится
  • Гость 11 лет назад

    Особисто мені І Геращенко подобаеться,як людина-чесна і порядна!Ій я готова вірити! А як вірити тим,які зараз правдами і не правдами рвуться до корита-маючи лише одну мету-відбити ті гроші і набагато більше,що вони потратили на вибори?Готова голосувати за П-Кличка-вірю в нього,Він не зрадить!але до нього прилипають всяка нечисть,яка пробивае собі шлях до корита!

    Прокомментировать Мне нравится
    • Гость 11 лет назад

      Все они красиво говорят до выборов, а потом подписывают кабальные газовые контракты, отмывают свои делишки от грязи и кажутся ласковыми и пушистыми! У Шустера и Киселёва на публике готовы сожрать друг друга, а по окончании передачи чуть не целуются!

      Прокомментировать Мне нравится
Показать еще