Тигипко будет обсуждать пенсионную реформу

Николай Азаров дал поручение Сергею Тигипко организовать общественное обсуждение пенсионной реформы.

13 декабря 2010, 17:08
Бизнес
Тигипко поручили проконсультироваться с общественностью © PHL

Об этом премьер-министр Николай Азаров сказал в ходе представления Тигипко на новой должности в Министерстве социальной политики.

"Я думаю, что Сергею Леонидовичу необходимо провести серьезную разъяснительную и консультативную работу с представителями общественных организаций", - сказал Азаров.

При этом он подчеркнул, что законопроект о пенсионной реформе разрабатывался рабочей группой непосредственно при участии Тигипко.

Премьер отметил, что перед Минсоцполитики стоят очень серьезные задачи по реформированию социальной сферы.

Азаров подчеркнул, что стране необходима пенсионная реформа, так как Украина - одна из немногих, в которой действует так называемая солидарная пенсионная система, а она неэффективна и необходимо перейти к накопительной системе.

Кабмин заявлял о намерении внести в Раду законопроект о проведении пенсионной реформы до 10 декабря, однако еще не внес его. Им, в частности, предусматривается ограничить максимальный размер пенсий и увеличить возраст выхода на пенсию для государственных служащих.

Как писал finance.tochka.net, скандально известный портал Wikileaks сообщает, что проведение пенсионной реформы - главное условие получения Украиной кредита от МВФ.

Напомним, что с 2012 года Украина планирует начать внедрение накопительной пенсионной системы.

Подписывайся на наш Facebook и будь в курсе всех самых интересных и актуальных новостей!


Комментарии (33)

символов 999
  • Гість 13 лет назад

    Ще одне , також важливе: це ставлення «безплатних» лікарів до людей старшого віку. Якщо молодих людей ще якось намагаються лікувати та обстежувати, то коли до лікаря звертається людина старшого віку (мабуть років з 45), то, як правило, може почути: «А що ж ви хотіли у вашому віці?». Обстежуючи жінку 45-50 років, гінеколог навіть на мить не може припустити, що вона може бути вагітною, а не з клімаксом.

    Отож враховуючи все оце і те, що можливо сюди не ввійшло, маємо:
    Перш ніж тупо збільшувати пенсійний вік, потрібно повністю реформувати світогляд Українців. Також потрібно спершу змінити багато законів, актів і інструкцій. То чи це нам потрібно?

    Прокомментировать Мне нравится
  • Гість 13 лет назад

    Також, що ми бачимо на нашому Українському телебаченні: всі ведучи всіх програм - це молодь. Видатні артисти та політичні діячі теж встидаються свого віку і намагаються всіма засобами виглядати молодше. Тобто ми в Україні маємо своєрідне "суспільство молодих", де нема місця людям старше 40 - 50 років. Подивіться, натомість, закордонні супутникові канали: там ніхто не встидається свого віку і своїх зморщок. Людину поціновують за суто особистісні якості. Там не можлива ситуація, коли присутня дискримінація за віком при прийомі на роботу. Такий роботодавець зразу ж поніс би певне покарання.

    Прокомментировать Мне нравится
  • Гість 13 лет назад

    Для того, щоб змінити ставлення роботодавців і всього суспільства до працездатного віку людей (це вже і чоловіки, і жінки), потрібно виключити з оголошень про прийом на роботу дискримінацію по віковому критерію. Я переглянула оголошення про вакансії в газетах та в Інтернеті - особи старше 35 - 45 років загалом не востребувані. Тобто обираються працівники не за якимись особистісними або фізичними якостями, а за цифрою в паспорті, що для цивілізованої країни неприпустимо ніяк. Чому людина 45 -50 років з гарною (в том числі і фізичною) підготовкою не може почати працювати консультантом в торгівельному залі, кур’єром, на рецепшені, диспетчером в радіотаксі? Є припущення : бо "дуже умна".:-))

    Прокомментировать Мне нравится
  • Гість 13 лет назад

    Так, припустимо, в Англії жінки отримують пенсію з 60 років. Але одружена жінка має можливість і вибір - працювати, або не працювати. Там, якщо в сім’ї працює лише чоловік, грошей вистачає на всіх членів сім’ї. Візьмемо Польщу - там не можуть навіть припустити, що жінка може працювати штукатуром. Також можна побачити в усіх закордонних фільмах, що на кухні ресторану кухарі та пекарі - це виключно чоловіки. Я вже і не згадую сільські спеціальності...
    Тобто жінка закордоном вивільнена від важкої фізичної праці, чого немає в Україні.

    Прокомментировать Мне нравится
  • Гість 13 лет назад

    Коли жінка працює і ще не досягла пенсійного віку, вона, крім роботи на підприємстві, ще й працює в другу зміну вдома, прибирає, прасує, готує їжу, купує продукти, чого не роблять більшість українських чоловіків. Чи хтось цікавився, що думають наші українські чоловіки про те, щоб звільнити наших жінок від цих обов’язків на законодавчому рівні? Я впевнена, чоловіки одноголосно будуть проти! То чому ж жінка не може виходити на відпочинок трохи раніше за чоловіків? Чоловіки, приходячи з роботи, мають зварену їжу, прибрану квартиру, чисту і випрасувану одежу, і можуть спокійно відпочивати і відновлювати сили для наступного трудового дня. То і на пенсію виходять трохи пізніше.
    Все наше Українське суспільство тримається на жінках, хоча на керівних посадах працюють більше чоловіків... Але ж секретарі і референти в них - жінки...
    Наші Українські жінки орієнтовані на сім’ю, то і не потрібно це руйнувати.

    Прокомментировать Мне нравится
  • Гість 13 лет назад

    Коли наша Українська жінка (не депутат або міністр, а звичайна робітниця) виходить на пенсію, вона не сидить склавши руки, а активно допомагає сім’ям своїх дітей: няньчить онуків, водить їх до різноманітних гуртків, багато з ними займається, тим самим виховуючи наступне покоління громадян для держави і водночас даючи можливість молодими членам сім’ї більш плідно працювати. Чи хто рахував, скільки коштів економить держава на цих безплатних нянях та вихователях? А скільки жінок-пенсіонерів вирощують продукти на дачних ділянках та забезпечують тими продуктами сім’ї свою та своїх дітей!

    Прокомментировать Мне нравится
  • Гість 13 лет назад

    До обговорення пенсійної реформи.

    Нам кажуть, що в якомусь там році кількість пенсіонерів непомірно збільшиться… Сумно усвідомлювати, але чомусь ніхто не каже, скільки ще років зможуть прожити нинішні пенсіонери, та скільки людей помре до того часу. Можливо, якщо врахувати динаміку смертності в Україні, то багато людей і так не доживуть до тих «щасливих безтурботних» пенсійних років, і баланс між працюючими і пенсіонерами буде саме той, що потрібно? Зараз все молодші люди вмирають від інсультів, раку, діабету, інфаркту. Не кожен має достатньо грошей на повноцінне лікування, та й екологія не стає кращою.

    Треба враховувати наші Українські реалії, те, чого немає в благополучних закордонних країнах! Чому зараз всі видають бажане за дійсне, і не бажають дивитися на нашу дійсність, на наш менталітет правдиво і тверезо?

    Коли наша Українська жінка (не депутат або міністр, а звичайна робітниця) виходить на пенсію, вона не сидить склавши руки, а активно

    Прокомментировать Мне нравится
  • Гость 13 лет назад

    Когда на работу принимают " до 45 лет" , то реально не то , что получить пенсию, но и дожить до ее получения проблематично! О каком повышениии пенсионного возраста может идти речь или всем женщинам предпенсионного возраста стать бомжами? Это же геноцид!

    Прокомментировать Мне нравится
  • Гость 13 лет назад

    почему пенсия сегодня практически одинакова у людей которые имеют 40 лет трудового стажа и у тех у кого 20 лет стажа?Вот где у вас скрытые резервы

    Прокомментировать Мне нравится
  • Украинец 13 лет назад

    не ясно назначение кредита от МВФ - навищо ?
    Кредиты надо брать только на вливание в высокотехнологическое производство из Украинского сырья - тогда и КПД будет ,а так - долги плодяться.

    Прокомментировать Мне нравится
Показать еще

Присоединяйтесь к нам

  • Facebook
  • Вконтакте
  • Twitter
  • Iphone
  • Android
  • Mobile
  • Rss